Wat is UX en waarom is het belangrijk?

At WebDelft we understand the importance of an intuitive and user-friendly interface. A well-designed user experience (UX) ensures that visitors not only stay on your site longer, but also come back more often. Our team of experienced UX designers strives to make the interaction between your brand and your customers seamless and enjoyable.

In het kort

  • Checkmark IconUX staat voor User eXperience
  • Checkmark IconBij UX draait het allemaal om de gebruiker zijn ervaring op de website
  • Checkmark IconHet is belangrijk dat je jouw UX afstemd op je doelgroep

 

Wat is UX-Design?

UX (User Experience) verwijst naar de algehele ervaring die een gebruiker heeft wanneer hij interactie heeft met een product, systeem of dienst. Het omvat alle aspecten van de interactie van de eindgebruiker met het bedrijf, zijn diensten en zijn producten. UX richt zich op het creëren van een positief, intuïtief en efficiënt gebruik van de interface en functionaliteiten van een product of dienst.

Onderzoek & Planning

Begrijpen wie de gebruikers zijn, wat hun behoeften en verwachtingen zijn, en in welke context ze het product zullen gebruiken. Ontwikkelen van een strategie en doelen voor de gebruikerservaring, inclusief het bepalen van de informatiearchitectuur en het ontwerpen van gebruikersstromen.

Prototyping & Testen

Creëren van wireframes en prototypes om ideeën te visualiseren en te testen voordat ze volledig worden ontwikkeld. Uitvoeren van gebruikerstests om feedback te verzamelen en verbeteringen door te voeren.

Andere interessenante onderwerpen